Stenoesgade

Kunde
Privat

Services
Indretning, Design, Styling, Projektledelse

Year
2022

Placering
Stenoesgade Odense

Ombygning, design af indretning.

I huset på Stenoesgade var ønsket fra familien på fire en ombygning, der var arkitektonisk smuk, respektfuld, stilsikker og funktionel.

Huset var delt i to lejemål, og skulle samles til et enfamiliehus. Arkitektoniske brølere fra 70ernes udestue kultur og den gamle hjørne del der ikke ikke havde formået at ændre den tidligere købmandsbutik skulle gøres smuk.

Ombygningen på Stenoesgade er et fantastisk eksempel på et vidunderligt samarbejde med familien i huset som har en stor kærlighed for arkitektur og design.

Facaden mod haven hvor terrassen er udskiftet med ovenlysvinduer. De nye vindues partier komplimenterer arkitekturen og lukker lyset ind i huset og haven tættere på. Facaden er fuget om og gavl vinduer og murkroner samt kobber inddækninger komplimenterer kærligt fortidens arkitektur med nutidens funktionalitet.

Indgangspartiet er renoveret med gelænder, hoveddør lamper med mere i smuk stil med arkitekturen. Enkelt og smukt. De gule teglklinker er monteret efter den smukke stil der er i Odenses gader

Indgangen er i dag ikke længere til to lejligheder men du bydes velkommen af en hyggelig hallstemning, med de smukkeste fliser, der går igen på toilettet samt på førstesalen.

Nutiden smiler til arkitekturen med lette døre i „new yorker stil” og bringer en anonym lethed til indretningen i stueetagen.

Indgangen til køkken-alrum og stuerne er ligeledes i et let New Yorker glasparti. Søjlen midt i rummet er gennemgående og fungerer som en praktisk detalje som nedfaldsskakt fra førstesal til kælder. Her er monteret en klassisk affaldsskaktlåge, så vaske tøj nemt når ned til vaskekælderen. En detalje børnene synes er morsom som samtidig er designmæssigt og arkitektonisk fin. Gulvene er store sildebensparket, der komplimenterer med en lækker kontrast til det fingertappede snedkerkøkken og de nye glaspartier.

Kig fra spisebord til det åbne køkken hvor der er plads til dagligdagen og mange gæster.

Ovenlyset som er monteret hvor der tidligere var terrasse på førstesalen, lukker lyset smukt ind i køkkenet. Køkkenet er smukt monteret i en snedker version, med fingertappede elementer, som komplimenterer rummet de nye vindues partier. Gulvet i stor sildebensparket giver en fantastisk kontrast til arkitekturen, og køkkenet.

Kig til stuen hvor der tidligere har været købmandsbutik. I dag er hjørnedelen ombygget med et glasparti med 120 fine ruder, der lukker lyset ind og bevarer linjerne i arkitekturen.

Ovenlyset som er monteret hvor der tidligere var terrasse på førstesalen, lukker lyset smukt ind i køkkenet.

På første salen er der etableret et badeværelse i stil med valget i hallen, lyset brager ind ad de nymonterede taskekviste, der er en del af tilbygningen dels for at få plads dels for at skabe harmoni og lys på førstesalen.

Tidligere var huset delt i to lejligheder. Her ses integreringen af trappeopgangen efter ombygningen, hvor vinduer lukker lyset ind til de smukke gulve og spær.

Facaden mod haven efter ombygning.

Facaden mod haven før ombygning.

Lille kig til hjørnet der tidligere var købmandsbutik før og efter ombygning

Lille kig til hjørnet der tidligere var købmandsbutik efter ombygning.