Lalandia

Kunde
Dansk Butikstjeneste, Retail ApS, Lalandia Søndervig

Services
Design, indretning

Årstal
2021

Placering
Søndervig

Indretningforslag til indgangs område Lalandia Søndervig.

Ideer til elementer på torvet i Lalandia Søndervig. Tanken er at elementerne, kan føres videre i hele centret. Med udgangspunkt i arkitekturens smukke oplæg til at trække Søndervig ind i Lalandia, bringes ikoniske steder og syn fra nærområdet ind i marehalmen og miljøet og skaber en analog opdagelses rejse og genkendelighed.
Lyngvig Fyr som er ikonisk for Søndervig, står smukt og alene i naturen, monteres i en tro kopi i mindre udgave synligt på toppen af den runde cafe på torvet og byder gæsterne velkommen.

Arkitektur Lalandia Søndervig ligger op til elementer med marehalm og træsprosser i et skandinavisk stramt design som hylder den smukke natur på egnen

Ikoniske elementer På egnen er der mange ikoniske elementer som kan skabe genkendelses glæde hos gæster ved at placere dem i miniatureudgaver af de ikoniske steder, rundt omkring i Lalandia.

Gæsterne introduceres til de små oplevelser når de ankommer på torvet, hvor de først mødes af det smukke fyr og miniature elementer dukker frem i marehalmen på torvet.

Tankerne Bag

Ikoniske elementer fra nærområdet placeres i marehalmen og på tagene på torvet i miniature udgaver.

Elementerne, vand, lys og vind kan anvendes senografisk og skabe varm følelse og kobling til naturen uden for. En himmel som skifter, og slutter med en solnedgang sidst på dagen, vægterne tænder lys i gaden og fyrtårnet sender svagt lys over hele torvet.

Vinden som bærer kitesurfere, kan både ses på toppen af taget ved Monky Tonky Land, men også høres fra højtalere rundt omkring hvor lyden af havet skaber stemning og genkendelighed for Lalandias gæster. På taget af informationen skabes en miniature udgave af Sandskulpturfestivalen, som kan ses fra trampolinerne og i kikkerter fra restauranterne på 1. sal.

Herfra er det muligt at iagttage de små elementer placeret rundt på torvet og fjernstyrre strandcars ved Sandskulpturfestivalen. 

Miniature udgave af En dag på stranden. Ikonisk element som livreddertårn med strand og marehalm

Miniature udgave af Sandskulptur festival. Placering på toppen af informationen, som kan ses fra trampolinerne og fra kikkerter placeret på restauranterne på førstesal. Fjernstyrrede biler kan styres fra restauranten som kører på stranden ved miniatureudgaven af festivalen.

Miniature udgave af
Ved indkørslen til Søndervig lige inden Lalandia pryder et smukt syn på de mange vindfulde dage Ringkøbing fjord. De mange Kitesurfere skaber et smukt levende billede lige når ferien begynder.

Miniature udgave af
Stråtægt sommerhus Ikonisk element

Miniature udgave af Fiskekutter Ikonisk element

Miniature udgave af Bunker Ikonisk element

Vind, lys & vand På torvet skabes effekter i loftet med lys, som gengiver den vestjyske himmel i løbet af en dag, og skifter så solen ses gå ned sidst på dagen inden vægterne tænder lygterne på torvet. Vinden bærer kiterne og lyden af havet gengives i højtalere ved siddemodulerne. 

Analog opdagelse. Fra restauranterne på første sal kan gæsterne gå på opdagelse i tårnet og miniatureelementerne på torvet, samt styre de fjernstyrrede biler på skulpturfestivalen.

Glasgulve i gulvet på torvet kan områder med glasgulv præsentere elementer som sand understøtte opdagelses og genkendeligheds- effekten miniature elementerne giver.